top of page

„Debela sam“

Kada netko misli da je popunjen ili „debeo“, vjerojatno misli i da ga nitko ne voli zbog vanjskoga izgleda, ali nekim ljudima nije važan vanjski izgled nego njihov

karakter i ponašanje. Netko može biti „popunjeniji“ i pomisliti da je najdeblja osoba, a zapravo nije. Nitko nije debeo. Nitko nije savršen. Svatko od nas je drugačiji - netko je „popunjen“, netko malo manje, a netko je mršav. Kada netko misli loše o sebi, samo se više ponižava i smatra da i drugi tako misle o njemu.

Ponekad dolazi do situacija da neke osobe zbog svoje težine žele počiniti samoubojstvo. Smatraju se manje vrijednima, ne vole sami sebe, a i uvjereni su kako ih i drugi ne vole… Neki žele izgledati kao američki supermodel ili neka poznata osoba, a većina njih je na svome tijelu imala neki estetski zahvat, npr. povećanje usnica. Dobijemo zaključak kako ni te osobe nisu zadovoljne svojim izgledom i zato se odlučuju na takve zahvate.


Slika preuzeta s https://www.pexels.com/photo/girl-holding-a-slice-of-pizza-4762744/ , 4. 12. 2032.


Ako mislite da ste debeli, niste! Iskreno, niste! Samo zamišljate da vas nitko ne voli zbog težine, da niste lijepi, da niste ni za koga, a zapravo ste humoristični i uvijek dajete najbolje savjete i to je važnije od vašega izgleda! Za sve osobe koje misle da su debele: „Niste!“ Svi vrijedimo i imamo za što živjeti. Nemojte misliti da je vaš život besmislen! Ako to ikada pomislite, postoji jedan broj na koji se možete javiti i reći što vas muči i osoba na liniji će vam pokušati pomoći iako vas ne poznaje. To je Hrabri telefon! Pošaljite poruku ili upit. Samo nemojte učiniti ono najgore! Ako ćete ikada trebati ikakvu pomoć, a ne želite reći ni roditeljima, ni prijateljima, ni razredniku, pošaljite poruku ili nazovite Hrabri telefon i bit će vam pružena pomoć.


Napisala: Dorotea Trdak, 7. c

18 views

Related Posts

See All
bottom of page